Met diepe diepe trots maakte ik samen met vriend en fotograaf Jan Mulders een pracht van een fotorepo voor VICE Sports. We bezochten het verlaten en vervallen FC Haarlem stadion. Jan maakte de foto’s, ik schreef de teksten.

Aan de Jan Gijzenkade speelde HFC Haarlem tussen 1889 en 2010 haar thuiswedstrijden, voordat ze failliet gingen en de supporters zonder club kwamen te zitten. Haarlem-supporter Freek van Kraaikamp en fotograaf Jan Mulders gingen zeven jaar na het faillissement van hun club terug naar het bijna verlaten en vooral vervallen stadion om te kijken wat er nu nog van over is.

Check het hele artikel op VICE Sports.

Freek van Kraaikamp is naast columnist voor NRC, Esquire en VICE ook actief als loopbaancoach in Amsterdam. Hij is auteur en contentspecialist in zijn eigen bedrijf FREEK. Daarnaast schreef hij zijn eerste boek Zou jij jezelf aannemen? bij Schouten & Nelissen.

Heb je vragen over dit artikel of wil je weten wat FREEK. voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via 06 – 52 31 58 53 of e-mail naar freek@jezelfaannemen.nl