Eerste hulp bij carrièrestappen: als starter wegwijs op de arbeidsmarkt, commercieel advies in een outplacementtraject of gewoon een extra paar ogen die speurt naar jouw droombaan. Denk er eens over na om een recruiter in te schakelen. Je zult nu vast wel denken, die Freek die preekt voor eigen parochie, absoluut. Maar ik wil het graag toelichten.

De nieuwe recruiter

Vaak vecht ik nog tegen het stereotype recruiter dat velen nog voor zich hebben. De geldwolf, overcommercieel, uit op snel gewin. De ware succesjunk. Ze zijn er, begrijp me niet verkeerd, maar er is iets nieuws onder de zon. In een veranderende arbeidsmarkt dwingt diezelfde markt de aloude recruiter in een andere vorm. Meer specialistisch, online gericht, een netwerker met relaties gebaseerd op de lange termijn. Nog steeds uit op die score, alleen niet enkel op de korte termijn. En juist die recruiter kan je erg behulpzaam zijn in jouw carrière.

Wij van Wc-eend … Recruiter @Fvankraaikamp legt uit waarom je een recruiter moet inschakelen

Community manager

Je moet het zo zien: door een specialistische focus stelt de recruiter jou in staat te participeren in een groter netwerk. De community manager is veelal actief in een afgebakend segment en weet hierin ‘hoe de hazen lopen’. Hij kent zijn klanten en de hiring managers persoonlijk en zij hem. Door die persoonlijke aanpak kan hij als geen ander als kruiwagen fungeren en jouw cv boven op de stapel leggen. Maar dit vraagt ook iets van de kandidaat.

Wederkerigheid

Voort wat, hoort wat. Om op de juiste manier deel te nemen aan ‘het netwerk’ vraag ik zelf altijd input van de deelnemer. Toegang tot zijn of haar netwerk, op basis van wederzijds vertrouwen. De meeste mensen bel ik eens in de een à twee kwartalen, om te horen hoe het gaat of voor advies omtrent een specifieke vacature die valt binnen zijn of haar kennisgebied. Zo vraag ik ze om advies en als beloning plukt de kandidaat de vruchten van de constante stroom aan informatie die door de community gaat. Iedereen draagt zo zijn steentje bij.

De beloning

Een extra paar ogen die bezig is voor jou (en je mede-communityleden) en de arbeidsmarkt in de gaten houdt. Die weet wat je wilt en waar je naar toe zou willen gaan. Hoe gemakkelijk is dat? Iemand die niet bang is om eerlijk zijn mening over jouw stappen en visie te ventileren. Iemand die alert is op de toekomstplannen die je hebt en je verder niet lastig valt met korte termijn sales drift. En een coach die niet zal schromen zijn opgebouwde kennis over zijn opdrachtgevers en hiring managers in te zetten om te zorgen dat je als best voorbereidde kandidaat op het sollicitatiegesprek verschijnt.

Voorbeelden te over

Er was eens een junior contractbeheerder in wie ik het goed zag zitten, maar die zijn cv zelf moeilijk kon verwoorden. Bescheiden en verlegen. Anderhalve week belde ik hem iedere werkdag om een kwartiertje te sparren. Ik kende mijn klant immers goed. Inmiddels is hij alweer anderhalf jaar in dienst bij mijn opdrachtgever. Acht bouwkundestarters bracht ik met wat extra input op hun presentatie skills naar een startende functie in een andere branche. En meerdere projectleiders die ik (soms al jaren) kende, kregen ‘out of the blue’ een belletje dat hun geambieerde functies vacant was en zij waagden de overstap.

Waarom zou je een recruiter inschakelen? Recruiter @Fvankraaikamp legt uit

Waar vind je ze?

Kijk eens op websites in je vakgebied, online topics en beurzen. De specialisten pik je er zo uit. Ga het gesprek met ze aan, kijk naar hun reactie. Het zijn vaak meer ‘mensen mensen’ dan pure salestijgers. Je voelt vanzelf wel aan of iemand uit is op de snelle score of een duurzame relatie op lange termijn.

En misschien krijg je een half jaar later wel een telefoontje.

Dit artikel is op 20 – 08 – 2014 gepubliceerd op Intermediair.nl

Freek van Kraaikamp is naast columnist voor Intermediair ook actief als zelfstandig loopbaancoach in Amsterdam. Hij is auteur en contentspecialist in zijn eigen bedrijf FREEK. Daarbij schrijft hij momenteel aan zijn eerste boek Zou jij jezelf aannemen? bij Schouten & Nelissen.